Viljankuivaamo

Kesällä 2013 valmistunut viljankuivaamo, jossa osatoimittajana on pääasiassa toiminut Antti-Teollisuus. Sivulla alinna videot ja yli 170 kuvaa kuivuriprojektin rakentamisesta ja työn vaiheista.

Siilosto:

731m3 Antti pro 4x4 siilosto, jossa on 3 kpl 63m3 Pro-Air siiloja. Siiloissa voidaan tuulettaa kuivaukseen tulevaa viljaa tai jäähdyttää kuivauksen jälkeen. Itse kuivuri on 5x4 60,5m3 Mega-Antti. Automaationa toimii Logicontrol, joka huolehtii automaattisista eränvaihdoista. Lämmönlähteenä toimii Antti Biokontti, Aritermin polttolaitteilla. Muuta varastotilaa kuivurilla on noin 1500m3

Kuivaamon automatiikka toimii yksinkertaisuudessaan näin:
Pakettikuivaamossa on kolme erillistä elevaattoria, Täyttöelevaattorina E120, Kierrätyselevaattorina E100 ja Tyhjennyselevaattorina E40. Lisäksi on kolme kappaletta Pro-Air tuuletussiiloja, joista kahta käytetään tuoreviljasiiloina ja yksi on jäähdytyssiilona. Kuivurin täyttöelevaattorilla täytetään siilokuivuri, mutta myös tuuletus-siiloina käytettävät pro-air siilot. Kuivauksen aikana käytetään erillistä kierrätyselevaattoria, joten kuivaus ei häiriinny vaikka kaatokuilusta siirretään viljaa tuoreviljasiiloihin käyttäen täyttöelevaattoria. Kuivauksen päätyttyä, siirretään vielä lämmin vilja suoraan jäähdytyskäyttöön tarkoitettuun pro-air siiloon, jossa se jäähdytettään ja vasta sitten siirretään varastosiiloon, käyttäen tyhjennyselevaattoria.
Kuivauksen päätyttyä, eränvaihto kestää noin 40 minuuttia, koska erillisellä jäähdytyssiilolla voitetaan se aika mikä normaalisti menisi jäähdyttämiseen. Automatiikka ohjaa tuoreviljasiilojen täyttymistä ja tyhjentymistä: jos siilokuivuria täyttäessa kaatokuilu tyhjenee, alkaa automaatti täyttämään kaatokuilua automaattisesti tuoreviljasiiloista. Kaatokuiluun ja tuoreviljasiiloina toimiviin pro-air tuuletussiiloihin mahtuu yhteensä kolme kuivurillista kuivattavaa viljaa.
Biokontti:
Kuivurin lämpövoimanlähteenä toimii Agrosec biokontti, jossa on Aritermin valmistama polttolaitteisto tankopurkaimineen. Biokontin normaalia noin 13m3 hakesiiloa on korotettu kahdella elementtikerroksella. Lisäksi, kuivurin esipuhdistajan eroittelemat roskat menevät suoraan hakesiiloon sekoittuen hakkeeseen ennen polttoon menoa. Aritermin polttoautomatiikka pystyy säätämään syöttöä, vaikka hakkeen ja esipuhdistajajätteen seos välillä puuttuukin, niin palaminen tapahtuu uunissa kokoajan täydellä teholla.

Kuivaamon pohjatöistä ja betonielementtirakentamisesta vastasi Jämsäläinen Mestaritiimi.

Katso video viljakuivaamosta.

Kuivurin katotus, katto nousee... Katso video.

kuvakulma4.jpg
SR3085 & SR3065 puivat:

puimurivideokuva2